Wednesday 25 May 2011

PUDING ROTI :D BAKAR/KUKUS..OK Je... :)

  • 4 keping roti, disapu mentega
  • 450ml susu segar /susu tepung pun ok
  • (if nak ganti susu pekat..1/2 cwn susu pekat + 2 cwn air) tak perlu letak gula...
  • 3 biji telur
  • 25g gula atau 2 susu besar penuh
  • 1 sudu besar tepung kastard

Cara-cara

  1. Potong roti sesuka hati dan susun di dalam loyang.
  2. Panaskan susu di atas api(jangan sampai mendidih).
  3. Pukul telur dan gula sampai kembang dan masukkan susu yang telah dipanaskan.
  4. Masukkan tepung kastard dan kacau hingga sebati.
  5. Tuang campuran atas susunan roti. Biarkan selama 15min supaya roti kembang.
  6. Bakar 20-30min pada suhu 180. Kemudian sejukkan....boleh juga di kukus

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...